8.8.2016

Summer School - Part 2

Kesäkoulu - osa 2 on lähtenyt loistavasti käyntiin ja kolmas viikko on jo menossa. Olimme ensimmäisen päivän mukana, jotta nuorimmainenkin sai kerättyä vähän rohkeutta ja kokemusta, mutta toisesta päivästä lähtien kaikki kolme ovat iloisesti jääneet kouluun ja ovat näyttäneet yhtä iloisilta, kun olemme seitsemän ja puoli tuntia myöhemmin heidät hakeneet. Asiaa helpottaa varmasti se, että kaikki ovat samassa ryhmässä ja heillä on hyvää aikaa tutustua yhdessä kouluun ja sen toimintaan. Vähän haastavampaa tulee varmasti olemaan, kun oikea koulu alkaa ja kaikki ovat omissa luokissaan... mutta sitä on turha murehtia vielä.

Koulun ohjelmassa on tietenkin turkin kieltä, mutta lisäksi pelitunteja, keittiöakatemiaa, kuvaamataitoa, puutarhanhoitoa sekä viikottainen retki Alanyaan. Päivät ovat kieltämättä pitkiä, mutta ihmeen hyvin siihenkin on sopeuduttu. Joskus, kun lapset kysyvät saako mennä ulos välitunnilla sanoo opettaja: Ei, ulkona on liian kuuma. Tähän ongelmaan emme olekaan Tanskassa törmänneet :) Koulussa saa myös ruokaa ja välipalaa. Ruoka on tietenkin turkkilaista, eikä aina ole ihan lasten makuun, mutta he kertovat ainakin maistavansa aina. Mekin pääsimme kouluruuan makuun ensimmäisenä päivänä. Hyvää oli! Koulu jatkuu vielä pari viikkoa ja sitten on taas kuukauden (!) loma ennekuin varsinainen kouluvuosi käynnistyy. 

Sillä aikaa, kun lapset ovat koulussa, olemme me tehneet tutkimusretkiä Alanyassa. Olen saanut vihdoin hankittua turkkilaisen puhelinnumeron ja olemme mm. löytäneet tästä lähistöltä kalamarkkinat, hedelmämarkkinat ja leipomon, josta saa ruisleipää. Vierailimme myös puutarhamyymälässä, josta mukaan tarttui kolme ihastuttavaa ruukkukukkaa terassin koristeeksi. Nyt ylitimme jo melkein omankin ennätyksemme: neljässä päivässä kaksi kolmesta kukasta on varistanut joka ainoan kukan maahan. Oh no! 😮 Ja muutenkin on ohjelmaa riittänyt vielä suomalaisten ja tanskalaisten vieraiden kanssa, mutta ei siitä sen enempää, ettei mene ihan toistoksi koko blogi. Mutta kiitokset kaikille ihanille vieraille, oli mukavaa kun kävitte!

Koulut alkavat Tanskassa tällä viikolla ja Suomessakin ensi viikolla. Suurin osa lomalaisista on jo lähtenyt takaisin tai on lähdössä tällä viikolla. Mekin olisimme entisessä elämässä lähteneet viime viikonloppuna taas ihanan loman jälkeen takaisin Tanskaan. Mutta tällä kertaa emme lähdekään itse vaan hyvästelemme vaan kaikki lähtevät ystävät ja jäämme nyt jännityksellä odottamaan, että miltä se sitten oikein tuntuu, kun huomaakin että tämä ei olekaan lomaa vaan täällä ollaan ja pysytään. Ihanalta luultavasti ja toivottavasti!"The democracy won" banners are all over the town.


Mr. and Mrs. L exploring Alanya. (art by Axel)

Evening light.


I ❤️school lunch.
Glad school kids.


Lazy summer days.Sommerskole - del 2 er startet glimrende. Nu er der allerede tredje uge i gang. Vi var lige med den første dag for at den yngste også kunne samle mod og erfaring, men fra dag 2 af har vi afleveret 3 glade børn og 7 en halv time senere hentet 3 lige så glade børn! Nu er de alle tre på samme hold, så det gør det heldigvis lidt nemmere for dem. De får lov til at lære skolen at kende stille og roligt sammen. Det bliver nok lidt mere udfordrende når de skal alle til deres egne klasser når den rigtige skole starter... men det behøver vi ikke at bekymre os endnu!

De har selvfølgelig tyrkisk, men også spilletime, køkkenakademi, billedekunst og økologisk havepasning og en gang om ugen laver de en lille udflugt til Alanya. Skoledagen er lang, men vi har hørt overraskende lidt klageri over det. Nogle gange når børnene spørger om de må lege udenfor i frikvarteret er svaret: Nej, det er for varmt! Det er ikke just et problem, som vi er stødt ind i Danmark:-) Børnene får frokost og eftermiddagsmad i skolen. De tyrkiske retter falder ikke altid i børnenes smag, men jeg tror at de prøver at smage det hele. Vi fik også lov til at spise med den første dag. Det smagte godt! Sommerskolen fortsætter et par uger til og så er der en måneds ferie (!) før det rigtige skoleår går i gang.

Mens børnene har været i skole har vi lavet udflugter i Alanya. Jeg har endelig fået tyrkisk telefonnummer og så har vi fundet Alanyas fiskemarked, frugtmarked og en bager som laver rugbrød. Vi fandt også planteland, hvor vi købte tre smukke blomster til at pynte vores krukker på terrassen. Det tog kun fire dage og så havde to af dem tabt alle de smukke blomster på jorden - vi har aldrig været gode med planter, men det må alligevel være vores rekord. Oh no! 😮 Og ellers har vi naturligvis hygget os med gæster fra Danmark og Finland og vore søde naboer, men ikke mere om det - jeg skal nu ikke gentage mig alt for meget i denne blog. Men tak til alle I søde gæster, det var dejligt at I kom!

Skolerne starter denne uge i Danmark og næste uge i Finland. De fleste feriegæster er taget hjem eller gør det om ikke så længe. Det skulle vi også have gjort sidste weekend i vores gamle liv, retur til hverdagen efter en lang og dejlig ferie. Men det sker ikke i år - vi har sagt farvel til andre og bliver her og er spændte på at se hvordan det så endelig føles - ikke at være på ferie men at bo her. Jeg håber (og er næsten sikker på) at det føles dejligt!

2 kommenttia:

 1. Nämä Suomi-vieraat kiittää kovasti hauskoista yhteisistä hetkistä! Oli ihana nähdä teitä ja teidän uusi niin kaunis koti! Noissa ympyröissä arkikin sen koittaessa varmasti tuntuu astetta keveämmältä (ei kysytä nyt koululaisten mielipidettä ihan vielä).

  t. M & C & C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävitte! Joo, koululaisilta ei kysellä liikoja... Kohta nähdään taas :)
   T: Pia

   Poista